Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Visszatérhet a jó világ a játékosokra

2018. július 02. - annyi amennyi

Ha videokártyát szeretnél vásárolni lehet, hogy érdemes lesz várnod még egy kicsit.

A DigiTimes saját forrásaira hivatkozva publikálta, hogy a grafikus kártyák még ebben a hónapban jelentősen olcsóbbak lehetnek.

A kriptopénz-mánia alábbhagyása a vártnál sokkal hamarabb következett be, így a kereslet drámai visszaesése okán felmerült annak a veszélye, hogy a raktárakban heverő grafikus kártyák nem találnak gazdára – az NVIDIA-nál állítólag egymillió videokártya parkol. A probléma súlyát jól jelzi, hogy a zöldek következő generációs GPU-jai várhatóan csak a negyedik negyedévben kerülhetnek piacra, hiszen egy korábbi rajt még nehezebb helyzetbe hozná az aktuális termékeket. Ha beigazolódnak a jóslatok, akkor júliusban átlagosan mintegy 20 százalékkal olcsóbbak lehetnek a grafikus kártyák, mely nyilván jótékonyan hat majd az eladásokra.

A TSMC és pl. a Global Unichip korántsem örül ezeknek a fejleményeknek; az ASIC-alapú bányagépek egyre kevésbé kelendőek, ez pedig értelemszerűen igen komoly hatással lesz a bevételekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr5414089661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása