Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

„Idegenvezetőt” kapunk a Firefox-tól

2018. augusztus 13. - annyi amennyi

A Mozilla szerint az internet ma olyan, mintha egy ismeretlen városban utaznánk, azaz nem árt, ha van egy segítőnk. Ez az új Firefox-kísérlet az Advance nevet kapta, arra szolgál, hogy hatékonyabban, egyszerűbben fedezhessük fel a webet.

firefox_logo.jpg

 

Az Advance egy olyan webes bővítmény, amely elemzi az éppen megtekintett tartalmakat, hogy javaslatokat tegyen a böngésző oldalsávján más weboldalak megtekintésére. A Mozilla kiemeli, hogy ezzel a megvalósítással a böngésző nem akadályozza az éppen futó munkamenetet, az ajánlásokat kizárólag a relevancia vezérli, az elsődleges cél a minél jobb javaslatokon van – tehát nem az üzleti érdek a hajtóerő. Tegyük fel, hogy épp éttermekről olvasgatunk; az Advance ez alapján listázza a legnépszerűbb éttermek weboldalait. A tippek személyre szabottak, ha van olyan javaslat, mely nekünk valamilyen okból nem tetszik, akkor azt a „nem érdekes” téma jelzővel elrejthetjük.

firefox advance

A kísérlet egyébként a Mozilla és a Laserlike közös együttműködésén alapul, utóbbi startup a gépi tanulás bevetésével szolgáltatja a technikai hátteret. A böngészési előzmények érzékeny információknak számítanak, a programozók így némi testre szabással (pl. törölhető előzmények) próbálják megerősíteni a felhasználói bizalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr8114177749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása