Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Gond van a kedvenc lapoddal?

2018. augusztus 06. - annyi amennyi

Két egyszerű trükkel azonnal feltámasztható szinte minden weboldal.

tips-and-tricks.jpg

 

Számos oka lehet annak, hogy egy site elérhetetlen. Talán épp nem bírja el a magas számú oldalletöltéseket, esetleg hardverhiba történt, a lényeg az, hogy megesett a baj. Jó tudni, hogy a Google (általában) rendelkezik mentett verzióval, vagyis egy pillanatképpel a weblapról; ez legalább arra jó lesz, hogy a korábbi tartalmakat el tudjuk olvasni.

A mentett változat előcsalogatása könnyebb, mint gondolnánk: csak gépeljük be a „cache:” parancsot a címsorba (az URL cím elé), majd rögzítsük az utasítást az enterrel. Ezzel meg is vagyunk, rögtön megkapjuk azt a példányt, mely a Google szerverein pihen. A módszer szinte mindenhol működik (Chrome, Firefox, Safari, Opera), csak az Edge áll ellen a dolognak.

  • cache:hoc.hu

Ha a fenti eljárás nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor jöhet a következő: a problémás URL elé szúrjuk be a „web.archive.org/” linket, amivel kapunk egy példányt az Internet Archívumából. 

  • web.archive.org/hoc.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr814166059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása