Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Ujjlenyomat olvasót kapott az androidos Google Chrome

2018. szeptember 18. - annyi amennyi

A soron következő böngésző (Chrome 70) bétájában bukkant fel a szolgáltatás.

Új szintre lépett a WebAuthn (Web Authentication API) bevezetése, az asztali verzió után az androidos és macOS rendszerekre szánt kiadásban is elérhető a biometrikus azonosítás. A megvalósítás lényege, hogy a megfelelő eszközök birtokában az erre felkészített weboldal az ujjlenyomat rögzítésével lépteti be a látogatókat. A hitelesítés előtt az alábbihoz hasonló képernyő jelenik majd meg:

chrome fingerprint

Mellesleg tényleg izgalmas heteken van túl a Google Chrome: a böngésző kinézete viszonylag radikális változáson esett át, valamint új funkciók is megjelentek (például: jelszógenerálás, a megújult címsor mostantól egyszerűbb kérdésekre tud válaszolni). Az is friss hír, hogy a Google fiók hamarosan a Windows 10 rendszerbe történő belépésre is alkalmas lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr8614248303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása