Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Ez nem vicc: 28 magos Intel processzor érkezik

2018. június 07. - annyi amennyi

Avagy erődemonstráció Intel módra.

intel 28 mag

A nagyobbik processzorgyártó nimbusza igencsak megtépázódott az elmúlt hónapokban, úgyhogy nem árt most már néhány töltényt ellőni. Az új varázsszó a Skylake XCC lett (extreme core count), ami gyakorlatilag az extrém magszámot takarja. Ez jelen esetben 28 magot és 56 logikai szálat jelent, mely a viszonylag szerénynek mondható alapértelmezett órajel (2,70 GHz) ellenére is földöntúli teljesítményre képes. Nem megszokott látvány a processzorba épített hatcsatornás memóriavezérlő sem, de az meg aztán végképp nem, hogy egy CPU ennyi feldolgozóegység mellett 5,0 GHz-en teperjen. Nos, itt most mind a kettő adott lehet, mert az Intel egy könnyed mozdulattal ilyen órajelen rögzítette a tempót, majd lazán ráküldte a Cinebench aktuális verzióját.

intel 28 mag munka kozben

Gondolom, nem árulunk el nagy meglepetést azzal, hogy a 28 magos Skylake XCC szinte már felfoghatatlan eredményt produkált: a túlpörgetéssel együtt 7 334 pontot sikerült elérni. Mennyibe fog kerülni ez a szörnyeteg? A népi legendák szerint 10 000 dollár alatt nem áll meg az ára, ez pedig közel 3 millió forintot jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr4114031342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása