Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Letarolja a piacot az AMD Athlon 200GE

2018. szeptember 06. - annyi amennyi

Komoly csapást mér fő riválisára az AMD, ez a processzor biztosan berobbantja az alsóházat!

amd.jpg

A hónap közepén érkező AMD Athlon 200GE első pillantásra semmi különöset nem mutat; a két processzormag még a négy logikai szál ellenére sem ígér kirobbanó teljesítményt. Ezt nem tagadja az AMD sem, hiszen saját méréseik szerint is az újonc a Pentium G4560 szintjén mozog. Két ponton azonban valóban figyelemre méltó dolgot láthatunk, az egyik a VEGA IGP, a másik pedig az 55 dolláros(!) árcédula.

AMD Athlon 200GE:
  • 3,2 GHz-es órajel
  • 512 KB másodszintű gyorsítótár (magonként), 4 MB L3
  • VEGA 3 NGCU, 1,0 GHz-es frekvencia 
  • 14 nm-es gyártástechnológia, B1 stepping 
  • 35 wattos TDP

AMD 2nd Gen Ryzen Pro Athlon Pro 1 1000x563

Mint az az előzetes mérésekből látható, a 192 darab stream processzort beizzító lapka könnyűszerrel lelépi a HD Graphics 610 névre keresztelt megoldást, mely a fent említett Pentium CPU-ban munkálkodik. Egyértelműen ez lesz az erősen butított Raven Ridge lapka fő erőssége, na meg a már említett brutális árazás – az 55 dollár véleményünk szerint kevesebb, mint 20 000 forintot jelent majd a hazai boltokban. Egy komolyabb szépségfolt azért akad, a PCI Express 3.0 bővítőhelynél már csak x4-es sávszélességgel gazdálkodhatunk, ami fele annak, amit a korábbi Raven Ridge APU-knál tapasztaltunk – célszerű lesz tehát az IGP-t preferálni, egy esetleges bővítésnél pedig legfeljebb a középkategóriáig merészkedni. Sajnálatos módon a Precision Boost támogatás is hiányzik, azért reméljük, hogy a túlhajtás így is megoldható lesz.

AMD 2nd Gen Ryzen Pro Athlon Pro 2 1000x563

Az AMD nem bízza a véletlenre a dolgot, 200 000 darabszámban indítják piacra a terméket. Utóbbira már nem is kell sokat várni, hiszen a rajt szeptember 18-án várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr9314226863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása