Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Kedves Microsoft, adhatunk egy tippet?

2018. június 06. - annyi amennyi

Kár lenne tagadni, az operációs rendszer menetrendszerűen érkező frissítései pocsék nevekkel futnak.

windows_10_nyito.png



Most komolyan, hogy lehet értékelni ezt a listát?

  • Novemberi Frissítés
  • Évfordulós Frissítés
  • Tavaszi Frissítés
  • Alkotói Frissítés
  • Őszi Alkotói Frissítés
  • Áprilisi Frissítés

Hol van a kreativitás, az ötletesség? Ezek a nevek olyannyira általánosak, hogy ebből kifolyólag szinte lehetetlenség őket pontosan beazonosítani, vagy valamihez társítani azokat. Őszi frissítés? Ami nálunk ősz, az a bolygó másik felén tavasz. Sebaj, mi most felfedjük a megoldást. Microsoft, bátran próbáld ki a következő sémát! 

Már csak azért is érdemes számításba venni a kutyákat, mert már korábban is volt arra példa, hogy állatneveket kötöttek egy szoftverhez: pl. „Breezy Badger” és „Snow Leopard”. Mivel több száz fajta kutyát ismerünk, ezért a lehetőségek ilyen szempontból is kellemesek. Szerintem itt az ideje, hogy tegyünk egy próbát.

Képzeljük el, hogy a programozók az aktuális csomagban megnyírbálnak egy-két funkciót, szolgáltatást – pl. Paint jobblétre szenderül, amiről egyébként voltak is már pletykák. Vajon mi lehetne ettől jobb név az adott frissítésnek?

win10 lassie frissites

Komolyabb változtatások, módosítások a biztonság terén? Erre is van ám egy javaslatunk!

Bloodhound 2

A biztonság mellett persze a játékos szolgáltatásokat („Game Mode”) sem érdemes elhanyagolni. Természetesen ezt is könnyű „kutyásítani”.

windows 10 bulldog

Nyilván a Microsoft sem tévedhetetlen, sőt. Előfordulhat, hogy az adott összegző frissítőcsomag időnként a felhasználó agyára megy, mert mondjuk előszeretettel riaszt minket az éjszaka közepén. Itt bizony semmi más nem jöhet szóba, mint ő:

yorki update

Szintet lépett az Edge böngésző? A Windows 10 még inkább nyitott lett a világhálóra? Na, ez aztán totális mértékben adja magát!

shiba update

Végezetül pedig itt egy forgatókönyv arra, ha a Microsoft valamilyen rejtélyes okból kifolyólag továbbra is ragaszkodna az évszakok alapján történő elnevezésre.

fall retriever

… azért szerintünk meg lehet ezt oldani ötletesebben is.

Szóval adott a lehetőség, a redmondi koponyák könnyűszerrel bebizonyíthatnák, hogy mégsem a macskák az internet urai.

Ti mi alapján neveznétek el a Windows 10 frissítéseit?

Forrás: howtogeek.com



 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr3614028764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Musha Kage 2018.06.08. 16:48:42

Ugyan mi a gond az évszám/hónap névvel?

Szerintem felesleges mindenféle extra nevekkel bajlódni, az isten se fogja tudni lekövetni, hogy melyik kutya melyik változat. A számokban pont az a jó, hogy egy pillantásra látni lehet, mikor készült, szükség van-e rá, frissebb-e a rendszerem vagy sem, stb.
...és 2115. júliusáig nem kell félni az ismétléstől sem, lévén az első Win10 a 1507-es változat volt. Addig még van "pár" évünk, évente 2 upgrade-el számolva jegyezzen meg az öreg ördög vagy 200 kutyát.

Szerintem nem ilyen esetekben kell kreatívnak lenni, hanem ott, ahol valóban szükség van rá.
süti beállítások módosítása