Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Elkészült a vicceskedő Opera

2018. március 26. - annyi amennyi

A böngésző új kiadása továbbfejlesztett hirdetésblokkolót kapott.

 



 

Utóbbinál a teljesítményen volt a fő hangsúly, így a programozók várakozásai szerint a böngésző gyorsabb oldalbetöltésre képes, mint a Google Chrome. Ennek lehetséges okairól korábban már közöltünk egy terjedelmes irományt, melyet itt tudnak megtekinteni olvasóink. Érdemes megemlíteni, hogy a szolgáltatás aktiválásával automatikusan élesedik a NoCoin szűrőlista is, ami a kriptovaluta bányászat elleni védelmet nyújtja – a fenti cikkben erről is értekezünk.

4a Total Website Loading Time O52 O51 Chrome 700x350
A gyorsulás a hatékonyabb string keresési algoritmusnak köszönhető.

Az Opera 52 az ígéretek szerint 16%-kal gyorsabb, mint a korábbi verzió, a Google Chrome 64-dik kiadását pedig 44%-kal múlja felül – természetesen akkor, ha a hirdetésblokkolót bekapcsoljuk. A mérés módszertana ide kattintva olvasható.

 



 

A fentiek mellett már csak kevés újdonságra futotta, bár a fülek kijelölésével kapcsolatos fejlesztések kétség kívül jól jöhetnek azoknál, akik szeretnek sok lappal szörfölni. Az Opera 52-nél egyszerűen a Ctrl vagy a Shift nyomva tartásával kijelölhetjük a füleket, amiket aztán könnyedén menedzselhetünk: bezárás, újratöltés, némítás, a webcímek másolása vágólapra. Arra is van lehetőség, hogy az így kiválasztott lapokat egy Gyorshívó mappába mentsük el későbbi használat céljából. Az Opera várakozásai szerint ezek az újítások megkönnyítik a tartalomkezelést és megosztást.

Beta52 MultipleTabsSelection 700x438

A bezáráshoz tartsuk nyomva az Alt gombot, majd kattintsunk a lapokra.

Végül befutottak a korábban beharangozott új animációk is. Normál esetben ezeket nem fogjuk látni, de ha a böngésző valamilyen hálózati problémába fut bele, akkor csak előkerülnek ezek a vicces mozgóképek.

 



 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2413782472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása