Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Te is unod, hogy zúg a számítógéped?

2018. február 19. - annyi amennyi

A CompuLab erős gamer gépet alkotott ventilátorok nélkül. Nulla zaj, elképesztő teljesítmény.

airtop2 07

Az izraeli székhelyű cég 2007 óta foglalkozik passzív hűtésű számítógépekkel, de még mindig tudnak maguknak kellő kihívást állítani. A legújabb találmányuk az Airtop2 Inferno, egy meglepően erős játékos gép:

  • Intel Core-i7 7700K
  • Nvidia GeForce GTX 1080
  • 64 GB DDR4 2400 RAM
  • 2×NVMe + 4×2.5 hüvelykes SSD / HDD
  • 2×USB 3.1 + 7×USB 3.0 | dual LAN | első (és hátsó) audió jack csatlakozó
  • és a többi… 

A gép összes komponense mellőzi az aktív hűtést, ennél fogva teljesen hangtalan működést kínál. Az Airtop2 átalakításából megszületett Inferno a CompuLab szerint 50%-kal erőteljesebb hűtési kapacitással bír – a belső légáramlás légkavarók nélkül is elég hatékony lett. Utóbbinak köszönhetően sikerült olyan erős komponenseket a harctérre küldeni, mint a Core-i7 7700K és a GeForce GTX 1080. A tervek szerint más alkatrészeket is beválogathatunk majd, feltehetően azok szerényebb paraméterekkel fognak bírni.

Újdonság a két oldalsó hőleadó felület.

Az Airtop2 Inferno néhány impozáns számot (Unigine Heaven 4, 3DMark) is villantott, ezek alapján a teljesítmény az elvárható szinten van, habár ennyiből még nem vonnánk le messzemenő következtetéseket. A gép szombaton kezdi meg pályafutását a Kickstarteren, remélhetőleg akkor még több részletre (árazás, konfigurációk) derül fény.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr9313683408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása