Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Félszáz kiadásnál jár az Opera, a(z egyik) legjobb böngésző

2018. január 09. - annyi amennyi

A stabil minősítésű verzióban is bemutatkozott a bányász-weboldalakkal szembeni védelem, a NoCoin.

coinhive

A szolgáltatásról korábban már szóltunk, úgyhogy most csak a további újdonságokról teszünk említést. Az új Opera végre jó kapcsolatot ápol a Chromecasttal, így a szükséges eszközök birtokában egy mozdulattal intézhetjük a tartalommegosztást – a Google adatai szerint 2013 júliusától 55 millió Chromecast talált gazdára. Előrelépések történtek a virtuális világgal kapcsolatosan, az OpenVR mellett most már az Oculus Rift is elérhető, a VR lejátszó pedig szoftveres dekódolást fog használni, ha az adott GPU képtelen a VP8 vagy a VP9 hardveres gyorsítására.

Gördülékenyebb lett a videólejátszás macOS-en.

Az oldalak PDF állományban történő mentése látszólag nem új húzás, a nyomtatásnál erre már korábban is volt mód. A most megjelent funkció azonban annyiban másabb, hogy ez mellőzi a lapbeállításokat, ekképpen pontosan azt fogja elmenteni, amit a képernyőn látunk. A rögzített állomány kisebb, mint egy PNG fájl, azonkívül a szövegek másolhatóak is. A fül menü is kapott egy kis ráncfelvarrást, kifejezetten hasznos lehet az „összes lap újratöltése” opció, mely arra is figyel, hogy hány megnyitott lapunk van – 10 felett megerősítést kér. Fejlődött a valutaváltó, ami most már a kriptopénzekkel is elboldogul, okosítottak a mértékegység konvertálón is, a VPN a SurfEasy szervereiről az Opera saját számítógép-parkjára került, az esetleges összeomlások után pedig a böngésző nem fogja automatikusan újratölteni a lapokat, a problémás oldalt így egyesével szűrhetjük ki.

Az Opera 50 Chromium 63 alapokon nyugszik, a böngészőmotor újdonságait itt olvashatjuk, a részletes változások pedig ide kattintva tekinthetőek meg.

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1713561667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása