Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Tanix TX3 Mini – ne becsüld le a kicsit!

2017. november 29. - annyi amennyi

Durván nagy erő rejlik ebben a kis dobozkában.

TX3 MINI

Manapság már nem számít újdonságnak, hogy egy Androidos TV Box segítségével szinte bármely tévéből valódi multimédiás központot varázsolhatunk, a Tanix TX3 Mini azonban mégicsak felkeltette az érdeklődésünket – a végére megértitek, hogy miért. Az Amlogic S905W SoC-ra épülő kütyü Android 7.1-et futtat, 2 GB-nyi belső memóriával és 16 GB-os adattárolóval rendelkezik – természetesen ez utóbbi bővíthető. A költséghatékony rendszerchip meglepő módon a 4K felbontású tartalmakkal is megbírkózik, már amennyiben a képkockasebesség nem haladja meg a 30-at.

tx3 high gpu

A TX3 Mini egy matt, fekete dobozban érkezik meg, mely ugyan láthatóan magán hordozza az olcsósítás klasszikus jegyeit (nem túl tartós, könnyű), ám szerintünk így is elég mutatós. Az eszközön nincs bekapcsolás gomb, működése így a TV-hez kötött, ezt leszámítva minden a klasszikus séma alapján működik; HDMI-n keresztül létrehozzuk a kapcsolatot, majd gondoskodunk az energiaellátásról. Az első indításnál egy ötlépcsős konfiguráláson kell végigmennünk, kiválaszthatjuk a rendszer nyelvét (magyarul sajnos nem tud), utána jön az időzóna (ez többek között az eszköz elején lévő kijelző miatt fontos), a kép méretének finomhangolása, az internetelérés, majd végül egy gyors bemutató a távirányítóról. Ha ezzel megvagyunk, máris az indítóképernyőnél találjuk magunkat.

A gyári programkínálat nem kifejezetten mondható bőségesnek, nagyjából így fest: KODI, YouTube-lejátszó, Play Áruház, Google Chrome böngésző, illetve van még néhány rendszeralkalmazás. A támogatott formátumok listája alant látható:

  • H.265, AVI, H.264, VC-1, MPEG-2, MPEG-4, DIVD/DIVX, Real8/9/10, RM, RMVB, PMP, FLV, MP4, M4V, VOB, WMV, 3GP, MKV
  • MP1, MP2, MP3, WMA, OGG, AAC, M4A, FLAC, APE, AMR, RA, WAV
  • JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF

A Tanix TX3 Mini a beépített wifi antenna mellett az RJ45-ös port segítségével is felléphet az internetre, az egyéb csatlakozókról a következőket tudjuk mondani: két darab USB port, egy HDMI interfész és egy digitális hangkimenet (SPDIF).

A termék a GearBest EU-5 raktárából 36,99 dollár ellenében a miénk lehet. Mint azt már korábban említettük, az európai raktárból történő rendelésnél legálisan kikerüljük a vám és ÁFA fizetést, a szállítás pedig sokkal gyorsabb lesz, úgyhogy a magunk részéről ezt preferáljuk.

Bővebb információk itt: Tanix TX3 Mini

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2213404383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása