Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Bődületes előrelépést hozott az első Ryzen alapú APU

2017. november 29. - annyi amennyi

Befutottak az első mérések az új AMD APU-ról, a számok elképesztőek.

envyx360 front

A HP Envy x360 notebook révén végre bepillantást nyerhettünk a vadonatúj generáció által nyújtott teljesítményre, a magunk részéről rendkívül elégedettek vagyunk a látottakkal. A négymagos Ryzen 5 2500U még csak a kisebbik modell (ez futott a tesztpadon), ennek ellenére felveszi a kesztyűt a szintén újnak mondható Core i5-8250U-val, az Intel hasonló, vagy valamennyivel talán magasabb árban futó megoldásával. Az AMD ultramobil lapkája viszont továbbra sem az egyszálas teljesítményével tündököl, teljes terhelés alatt változik a kép, a chip megegyező, esetenként nagyobb sebességre képes.

cinentEz még egy asztali processzortól sem lenne rossz.

Sokkalta egyértelműbb a kép az IGP-nél, az 512 futószalagot felvonultató Vega 8 grafikus egység könnyedén eltiporta az Intel UHD Graphics 620 GPU-t, a különbség több generációsnak tűnik, sokszor a játszhatóságot dönti el. A téma nem is érdemel több szót, szerencsére akad itt egy komolyabb jelölt is.

W3720 average fpsMég több eredmény a képre kattintva!

A Tech Report a könnyebb elhelyezhetőség érdekében bevetette a GeForce MX150 mobil videokártyát is, melynek asztali megfelelője a GeForce GT 1030. Az eredmény nyilvánvalóan nem lehetett kétséges, az NVIDIA Pascal architektúrás terméke önmagában kétszer akkora fogyasztási keretből gazdálkodhatott (25-30 watt), mint a Ryzen 5 2500U, fedélzeti memóriaként pedig 2 GB-nyi GDDR5-ös chipet tudott bevetni – a differencia ennek függvényében értékelendő. A Vega 8 az előbbiek okán alulmaradt a versenyben, a lemaradás mértéke attól függ, hogy az adott játék milyen mértékben támaszkodik a memória-sávszélességre.

techreport raven ridge apuA Ryzen 7 2700U grafikus teljesítményben ismét érdemi előrelépés lehet.

A szórás miatt nehéz átfogó képet kialakítani, a magas fokú integráció azonban szemmel látható technológiai előnnyel bír, gyaníthatóan ilyen fogyasztással ekkora számítási teljesítményt még senki sem préselt egy lapkába.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr8913404365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása