Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Elismerte a DLSS problémáit az NVIDIA

2019. február 18. - annyi amennyi

Dolgoznak a javításon, hamarosan érdemben javulhat a képminőség.

Andrew Edelsten, a Deep Learning technikai igazgatója egy hosszabb blogbejegyzésben kommentálta a DLSS (Deep Learning Super Sampling) eljárást érintő kritikákat. Mint ismeretes, az NVIDIA ezzel a névvel illeti azt az élsimító technikát, melynek lényege itt most nagyjából összefoglalható azzal, hogy a kirajzolandó kép alacsonyabb felbontással kerül kiszámításra, majd ezt követően a hiányzó információkat a mesterséges intelligenciával (Tensor magok) pótolják. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy fest, hogy a DLSS ugyan remek sebességet képes nyújtani, de ennek a képminőség látja kárát – főként Full HD felbontásban.

dlss bf

Andrew Edelsten közölte, hogy megvizsgálták a játékosok, tesztelők visszajelzéseit. A szakember azt is leszögezte, hogy a DLSS csak akkor nyújthat érdemi előnyöket, ha a GPU terhelése magas, ám az adott játék így sem fut stabil 60 FPS-sel, továbbá az is nagyon előnyös, ha 4K felbontásnál alkalmazzák. Utóbbinak az a magyarázata, hogy a Tensor magok 3840×2160 képpont mellett nagyjából 3,5-5,5 millió pixelből generálják a végső képet, még 1920×1080-nál már csak 1-1,5 millió képpontra lehet alapozni. A kevesebb adatból sokkal nehezebb az optimális megjelenítést előállítani, tehát ezen a ponton nincs könnyű dolguk a programozóknak.

dlss

Edelstein azt is elárulta, hogy a Metro Exodus és a Battlefield V esetében hamarosan elkészülnek azok a javítások, melyek révén a DLSS mellett kevésbé lesz homályos a megjelenítés. Előbbi címnél elsősorban 1080p alatt, illetve az ultraszéles felbontásoknál várható javulás, utóbbinál minden felbontásnál csiszolnak a dolgon.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1514634492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2019.04.18. 21:47:20

Lehet nem ide tartozik, de tényleg nem mindegy milyen HDMI kábelt vesz az ember? www.sigmadigitals.com/blog/miben-jobbak-a-dragabb-hdmi-kabelek/
süti beállítások módosítása