Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

További áldozatokat szedett a Windows 10 tavaszi frissítése

2018. május 29. - annyi amennyi

Az Intel és a Toshiba SSD meghajtók után egy újabb hibaforrás látott napvilágot.

Az Avast megerősítette, hogy a Windows 10 tavaszi frissítése jelenleg nem kompatibilis a vírusirtójukkal; a Microsoft ennek okán átmenetileg leállította a terjesztést az érintett számítógépeken. Természetesen a hiba orvoslásán már javában dolgoznak az érintett felek, mindenesetre a helyzetet jelentősen nehezíti, hogy a jelenséget még nem sikerült reprodukálni.

Az Avast felhasználóknak azt tudjuk javasolni, hogy egyelőre ne telepítsék a Windows 10 Április frissítést! Ugyan a beszámolók szerint nem egységesen merül fel ez a kellemetlen hibajelenség, a tapasztalatok alapján nem érdemes kockáztatni – már csak azért sem, mert ha beüt a krach, akkor egy használhatatlan géppel számolhatunk.

A helyzet súlyosságát az adja, hogy az Avast kiváló termékeit világszerte milliók használják, ez az egyik legnépszerűbb antivírus. Véleményünk szerint a Microsoftnak ideje lenne felülvizsgálnia a Windows 10 fejlesztési politikáját, mert mostanra rutinszerű lett, hogy az operációs rendszer frissítései különféle bajokat okoznak.

avast windows 10 version 1803

Kiegészítés

Az Avast máris reagált a problémára, elméletileg a Viselkedésvédelem (Behavioral Shield) okozta a gondot. A javítás is elkészült, úgyhogy ha a VPS szám 180524-08 vagy újabb, akkor működnie kell a Windows 10 1803 frissítőcsomagnak – egy biztonsági mentést így is javasolunk a telepítés előtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1514011484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása