Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Vicces kis játékszer ez az Nvidia GeForce GT 1030

2018. március 02. - annyi amennyi

128 százalékos túlhajtás?! Hmm…  elég jó.

evga epower

A profi overclockerek általában a nagyvadakra utaznak, SPLAVE azonban úgy gondolta, hogy az alsóházban is érdemes egy próbát tenni. Az NVIDIA a Pascal architektúrát kifejezetten magas órajelek elérésére tervezte, így némi átalakítást követően – a kártya kiegészítő tápellátást kapott (erről bővebben lentebb) – a megfelelő hűtés kialakítására került a hangsúly. Utóbbi természetesen folyékony nitrogén volt, ez egy bevált módszernek számít ebben a szakmában.

gt 1030 hwbot szep oc
Közel 2,80 GHz-en pörgött ez a chip.

A fent látható eredmény a hwbot.org portálról származik, a szénné hajtott GeForce GT 1030 a 3DMARK 03 alatt mutatta meg erejét. A grafikus processzort egészen 2 794 MHz-ig sikerült nyúzni – a leírás szerint, mert a képen 10 MHz-cel lassabbnak tűnik –, a memóriák is szépen tartották a lépést: 2 319 MHz, ami pontosan 54%-kal lépi túl a referenciát. Az őrületesen magas órajelet részben a következőknek tulajdonítjuk:

  • Feltehetően az aggastyán mérőprogram nem tudott olyan szintű terhelést okozni, mint az újabb kiadások.
  • A 64 bites memóriabusz miatt a GPU „etetése” nem volt elégséges – relatíve alacsony kihasználtsággal futott.

Az mindenesetre vitán felül áll, hogy a 106 356 pont igencsak impozáns eredmény, ez megközelítőleg a Radeon HD 7950/7970 szintje.

a rekorder gep
A rekorder masina munka közben.

Ha nem csal a szimatunk, akkor az ott a képen az EVGA EPOWER V, ami egy 12+2 fázisú, három 6 tűs PCIe-tápkonnektorral dolgozó VRM modul. A cucc lényegesen drágább, mint a GeForce GT 1030, de szemmel láthatóan megérte alkalmazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr8713709116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása