Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Érkeznek az olcsó Intel Coffee Lake CPU-k

2018. február 22. - annyi amennyi

A nyolcadik generációs Core processzorcsalád most a kispénzű felhasználókra utazik – véleményünk szerint a jelenlegi alaplapokkal kevés esélye lesz a sikerre.

PROVANTAGE webáruház számos új modellel bővítette kínálatát, ami egyértelműen arra utal, hogy a kiskereskedők hamarosan hivatalosan is elkezdhetik a forgalmazást. A szóban forgó oldal a következő Coffee Lake sorozatú processzorokat leplezte le:

  • Core i5-8600
  • Core i5-8500
  • Core i3-8300
  • Pentium Gold G5600
  • Pentium Gold G5500
  • Celeron G4920
  • Celeron G4920

Elsőként is ismerkedjünk meg a nagyobb teljesítményt kínáló CPU-kkal.

coffee lake series tpu i5

A Core i3-8300 négymagos, mellőzi a Hyper-Threading támogatást, 8 MB L3 gyorsítótárat tartalmaz és szorzózáras. A processzort dobozos kiszerelésben 139-149 dollár környékére várjuk. A Pentium Gold széria is továbbviszi a korábbi sémát (2 mag és 4 logikai szál), az órajeleket viszont igen szépen betekerték.

pentium gold

Legnagyobb bánatunkra a Celeron számára továbbra is ismeretlen a Hyper-Threading, így ezeknél a termékeknél alaposan meg kell majd fontolni, hogy milyen kihívásoknak tesszük ki. Az árcédula majd remélhetőleg feledteti ezt a problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2513689704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása