Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Turbó módra vált a Windows 10

2018. február 20. - annyi amennyi

Anti-energiatakarékos funkció, mely garantáltan a maximális teljesítményt nyújtja.

TurboBoost

A napokban az Insider program gyors gyűrűjén – a legfrissebb funkciók itt kapnak helyet – megjelent előzetes egy új energiasémával („Ultimate Performance Mode”) bővült. A profil aktiválása többek közt kikapcsolja az energiamegtakarításra irányuló szolgáltatásokat, így a processzor terheléstől függetlenül mindig a legnagyobb órajelen ketyeg. Természetesen ennek egyenes következménye, hogy a számítógép fogyasztása valamelyest megnő. A Microsoft szerint ezzel a módszerrel csökkenthető a késleltetés és megszűnhetnek a mikroakadások.

Még mielőtt felcsillanna a játékosok szeme; az „Ultimate Performance Mode” jelen állás szerint a munkaállomásokat célozza, a fejlesztők az ide szánt Windows 10-ben jelentetik meg a funkciót. Mi mindenesetre láttunk már fűben nyuszit, szóval el tudjuk képzelni, hogy felhasználói nyomásra az otthoni verziókban is megjelenik az új séma.

Ultimate Performance ModeAz energiaszolgáltatók ajánlásával.

Álljunk meg egy ásónyomra

A fentiek után nekünk erős déjà vu érzésünk támadt. Az Intel Speed Shift technológia véleményünk szerint pontosan ezt a területet célozza, hiszen a mérnökök a dinamikus órajel-szabályozás reszponzivitását redukálták (a Kaby Lake óta 15-30 ms alatt megtörténik a váltás), ami egyértelműen a késleltetés csökkenésével jár. Ezek után igencsak nehéz elképzelni, hogy az „Ultimate Performance Mode” érdemi előnyökkel jár az ilyen processzoroknál, de adjuk meg neki az esélyt… 

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr8713686216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása