Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Ezt a népszerű antivírust használod?Jó, ha tudsz róla valamit!

2018. február 03. - annyi amennyi

A Windows Defender hamarosan törölni fogja azokat az alkalmazásokat, melyek felett ma még szemet huny – mi pedig örülni fogunk ennek.

Windows Defender

A Microsoft egy friss módosítást eszközölt az antivírus működési leírásában, ebből kiderült, hogy a Windows Defender a jövő hónaptól kéretlen alkalmazásoknak fogja besorolni a „tolakodó” szoftvereket. Az átminősítésnek köszönhetően a vírusirtó végre karanténba helyezheti az olyan zavaró programokat, melyek a felhasználók tudatos megtévesztésére apellálnak. Ezek gyakorta felelőtlen információkat közölnek a rendszer állapotáról, annak teljesítményéről, „azonnali” beavatkozást igénylő hibát találnak, esetleg frissíteni akarják az alkalmazásokat és az illesztőprogramokat. Az esetek túlnyomó többségében pusztán a pénzszerzés a motiváció, a téves értesítések csak akadályozzák a felhasználókat, semmiképp sem segítik őket. Nos, ennek lesz vége március elsejétől, legalábbis akkor bizonyosan, ha a Windows Defender fut a számítógépünkön.

Windows 10 PC Booster Rogueware 4
2920 probléma után közepes besorolás?! Vajon mikor lesz „súlyos” a helyzet?

Annyit azért még zárásként megemlítünk, hogy az elmélet gyakorlatra ültetése természetszerűen botlásokkal járhat; itt ezt téves riasztásnak hívják. Érdemes majd ezt észben tartani, ha netalán a fenti váltás után a Microsoft víruskergetője nagy lelkesedésében egy olyan programra is ráugorna, mely egyébként valóban a hasznunkra válik – a független vizsgálatok szerint a Windows Defender eddig kevésbé volt hajlamos ilyesmire.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1713629380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása