Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Ártatlan áldozatokat szedhet a bányászat

2017. december 28. - annyi amennyi

Persze nem kell egyből a rosszra gondolni, mindazonáltal a lehetőség fennáll.

GTX 1070 burning

Az idei év slágere a grafikus kártyáknál nem a DirectX 12 lett – pedig erős rajtot vett –, hanem a bányászat, azon belül is az Ethereum. Az eladások őrült módon felpörögtek, a gyártók dörzsölhették a tenyerüket, de elképzelhető, hogy a fekete leves csak most jön.

A bányászok között is megoszlanak a vélemények arról, hogy a videokártyák ilyen célú felhasználása mennyire káros az adott eszközre nézve. Az egyenletes terhelés, a megfelelően kialakított hűtőrendszer és a nem agyonra terhelt VRM okán azt gondolhatnánk, hogy a folyamatos járatás ellenére sem jár komoly következményekkel a virtuális pénzek termelése. Érdemes azonban azt is megjegyezni, hogy az energiahatékonyság javítása végett sokan módosítják az órajeleket, miközben csökkentik a feszültséget, így végül a chip már messze nem követi a referencia paramétereket. Akárhol is legyen az igazság, annyi bizonyos, hogy a PNY növekvő számú meghibásodott GeForce GTX kártyával találkozott, melyek halálát vizsgálatuk szerint a nem rendeltetésszerű használat (pl. bányászat, adatközpontban történő felhasználás) okozta. A vállalat ennek következtében módosította a garanciális feltételeket, hangsúlyozottan közölték, hogy a jövőben az ilyen esetekben fenntartják maguknak az elállási jogot. További részleteket nem osztottak meg, véleményünk szerint itt elsősorban a kirívó esetekről lehet szó – amikor egyesek nagy tételben vittek vissza meghibásodott kártyákat. A dolog mindenesetre kellemetlen kihatással lehet a másodlagos piacra, hiszen egy használt, de még garanciális termékről utólag kiderülhet, hogy egy levitézlett, terméktámogatásban már nem részesülő eszközről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2813529799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása