Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

A Bitcoin sincs biztonságban a tolvajoktól

2017. december 13. - annyi amennyi

Végleg virtuálissá vált egy kisebb vagyon, ami eddig is csak egyesekből és nullákból állt.

bitcoin

Megtörtént az első nagyobb összegű kriptovaluta-lopás szomszédunkban. Ismeretlen személyek 4700 bitcoint loptak el a szlovén székhelyű NiceHash startup e-pénztárcájából – ez aktuális árfolyamon 65 millió eurónak felel meg. A hatóságok informatikai rendszer elleni támadásként és lopásként kezelik az esetet, amely szerint az elkövetők jogellenesen tettek szert jelentős anyagi javakra. A nyomozást számítástechnikai bűnözés elleni szakemberek vezetik. A NiceHash már most közölte, hogy nem látnak esélyt rá, hogy kártalanítsák azokat, akiknek kézzel eddig sem fogható pénze a lopás után vált végleg virtuálissá.

A kriptovaluta egyik erénye, hogy nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól, mivel a peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. A nyílt forráskódú digitális fizetőeszközt 2009. január 3-án Satoshi Nakamoto – fórumos név, nem valódi – indította útjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr6913498649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása