Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Te mivel töltenél meg egy 14 TB-os meghajtót?

2017. november 23. - annyi amennyi

Ezzel aztán bátran lehetne tolni a torrent megosztást.

toshiba 14 TB mar 2018 ban

A Toshiba a héten bejelentette, hogy a Showa Denko kilencedik generációs, PMR rendszerű (merőleges adatrögzítési eljárás) adattároló tányérjaira alapozva piacra dobta az MQ04ABF jelzéssel ellátott modellt. Az 5400-as percenkénti fordulatszámú, 2,5 hüvelykes merevlemez rendkívül vékony, mindösszesen 7 milliméteres. Az 1 TB kapacitással bíró HDD hordozható eszközökben kaphat helyet.

Az előző bekezdésben említett technológia két fontos hozadékkal bír, az egyik az SMR (átlapolt mágneses adatrögzítés) mellőzése – növeli a tárkapacitást, ugyanakkor csökkenti a sebességet –, a másik pedig a minden eddiginél nagyobb merevlemez adatsűrűség – a 3,5 és a 2,5 colos modelleknél egyaránt. A Toshiba tervei szerint már jövőre forgalomba kerülnek az első vállalati osztályú merevlemezek, melyek a friss eljárás révén 14 TB-nyi tárhelyet kínálnak. A gyorsasági versenyt mindenesetre a HGST nyerte, ők már a hónap elején előálltak a saját megoldásukkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr3813358547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása