Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Alaposan rácuppantak az internetre a mobilosok

2017. november 22. - annyi amennyi
Te jó ég, korábban ehhez egy hónap kellett!
 
smartphone addicition

A hazai mobilszolgáltató statisztikái szerint a májusban piacra dobott Hello Data tarifacsomag felhasználói átlagosan (naponta) 1,21 GB adatforgalmat generálnak – ez a keret korábban még akár 30 napot is lefedett. Látható, hogy a korlátlan mobilnet gyakorlatilag rögtön megemelte a YouTube és a MyTV használatát, de nőtt a videóhívások és az online zene streaming (pl. Deezer, Spotify) népszerűsége is. További érdekesség, hogy a Hello Data megrendelőinek 38 százalékban vagy nincs is vezetékes internet előfizetése, vagy már felmondta, esetleg tervezi megszüntetni azt – állítja a szolgáltató.

1,21 gigawatt gigabyte – ezt nem lehetett kihagyni… 

A fenti számok tükrében bizonyára megdöbbentő lesz, de alig két évtizede indult el Magyarországon a kereskedelmi internetszolgáltatás, az ezredforduló utáni évben is még csak 133 ezer vezetékes internet előfizető volt. WAP (wireless application protocol) néven ekkortájt startolt el a mobilnet, mely szolgáltatás még csúcssebesség mellett is (9,6 kbit/s) egyetlen zenefájl letöltésével egy bő órát küszködött (volna) – manapság ez akár egy másodperc alatt végbemehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr6513345479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása