Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Semmibe veszi a felhasználókat a Microsoft?

2018. június 01. - annyi amennyi

Hiteles külföldi portálok (The Inquirer, Wccftech, PC Perspective) számoltak be a furcsa esetről. 



A hírek szerint a szoftveróriás olyan számítógépekre is kiküldte a Windows 10 Április Frissítést, melyeken aktiválva volt a késleltetés funkció. Nem új keletű jelenség, hogy az operációs rendszer aktuális frissítőcsomagja nem várt jelenségeket produkál, ezért a kevésbé kalandvágyó felhasználók gyakorta elhalasztják a telepítést. Ez a módszer a magas rendelkezésre állású rendszereknél kifejezetten népszerű, de otthoni környezetben is hasznos lehet. A Windows 10 erre kínálja az úgynevezett „féléves csatorna” frissítési módot, ahol az új fejlesztéseket csak akkor kapjuk meg, amikor azok készen állnak a szervezetekben történő széles körű felhasználásra. Úgy tűnik, ez a szolgáltatás már megint nem működik tökéletesen, mert többen arról számoltak be, hogy a rendszer annak ellenére töltötte le a frissítést, hogy ők beállították a halasztást.

A Microsoft reakciója szerint a fenti jelenség csak akkor fordulhat elő, ha nincs megfelelően konfigurálva a Windows 10-ben a frissítés elhalasztása – pl. azért, mert az erre vonatkozó irányelvek tavaly nyáron megváltoztak, a felhasználó viszont nem követte le a módosításokat. Nos, a visszajelzések alapján ez sem feltétlen igaz, mert (állítólag) friss beállításokkal is megindult a telepítés.

A Windows 10 1803 egyébként meglepően gyorsan elterjedt az AdDuplex szerint: a statisztikák szerint alig egy hónap alatt lett ez a legnépszerűbb verzió. A korábbi tapasztalatok alapján ez csak 2-3 hónap alatt szokott megtörténni.

 



 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1014017936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2018.06.02. 21:23:56

Rendszergazdaként:
sc delete wuauserv

és a probléma megoldva. :)

Bloggggger 2018.06.19. 01:01:18

"Hiteles külföldi portálok The Inquirer"----ezen besirtam
A drudge esetleg még,na meg a blikk:-)
süti beállítások módosítása