Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Hamarosan megváltozhat az Alt+Tab működése a Windows alatt

2018. május 14. - annyi amennyi

Az is lehet, hogy erre már a következő frissítésben sor kerül.

Vannak a Windows alatt olyan billentyűzet kombinációk, amiket valószínűleg mindenki ismer. Ilyen a Ctrl+Alt+Del vagy az Alt+Tab, amivel az ablakok közötti gyors váltás valósítható meg. A friss hírek szerint ettől a funkciótól elbúcsúzhatunk hamarosan.

A Windows 10 Insider tesztelői már javában dolgoznak az úgynevezett Sets szolgáltatáson, s ennek vonzataként igen valószínű, hogy az Alt+Tab kombináció nem tudja megtartani jelenlegi formáját.

Olvasóink közül biztosan többen vannak, akik még nem hallottak a Sets-ről. Az alapötlet nem forradalmi, ettől függetlenül egy izgalmas lehetőségnek tűnik; a Microsoft elhozza a böngészőkben már régóta bevált füleket az ablakokba. Ez nagyjából azt jelenti, hogy ha egy alkalmazást többször nyitunk meg, akkor az nem külön ablakokban, hanem egy ablakon belül, de különböző füleken nyílik majd meg. Az aktuális tervek szerint az Alt+Tab így már nem a programablakok, hanem a fülek között váltana.

Ahogy fentebb is említettük, a Sets ideális esetben az őszi frissítésben (1809) debütálhat, ez azonban még korántsem biztos, mert a Microsoft roppant alaposan ki akarja tesztelni a funkciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1913918820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TechMester 2018.05.16. 19:07:14

Ez mind szép és jó, de ha másik programba szeretnénk gyorsan váltani, akkor mit csináljon a user?

Mihics Zoltán (Med1on) 2018.05.21. 00:41:25

@TechMester: Arra lesz egy másik kombináció, gondolom a Ctrl+Tab. De egyébként ki is kapcsolható a Sets.
süti beállítások módosítása