Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Lehet, hogy mostantól nem kell vírusirtóra költenünk?

2018. március 20. - annyi amennyi

Egy komoly vírusirtó teszt meglepő eredménnyel zárult!

cyber-attack.jpg

Az AV Comparatives egyike azon kevés független tesztelőknek, akik hónapról-hónapra előállnak eredményeikkel. A legátfogóbb vizsgálódásuk az úgynevezett „Real World” teszt, ahol valós környezetben, nem egy előre összeállított vírusmintával kínozzák az adott alkalmazásokat.

A februári tesztelés során 203 mintát sikerült begyűjteni, mely már elégséges volt ahhoz, hogy szinte mindegyik antivíruson kifogjon. A Microsoft Windows Defender víruskergetője olyan nevekkel csapott össze, mint például Bitdefender, Avira, Kaspersky, AVG. Ebben az erős mezőnyben azt gondolhatnánk, hogy egy ingyenes megoldás nem fog tudni labdába rúgni, ám a várakozásokkal szemben a Defender mindent vitt.

av comparatives februar

A grafikon az átengedett vírusokat, a felhasználói beavatkozást igénylő helyzeteket, valamint a blokkolások számát mutatja – legalul a téves riasztásokat tekinthetjük még meg. Minden antivírus alapbeállításokkal futott, természetesen a legutolsó kiadásra frissítve.

is windows defender good enough

Az AV Comparatives tesztje alapján tehát nem kell vagyonokat költenünk a megbízható vírusvédelemre, a Windows 10 gyárilag élvonalbeli szolgáltatást nyújt. Nektek mi a véleményetek a Defenderről? Kerültetek már bajba, amikor ezt használtátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr4513756334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása