Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Megint egy öszvér GeForce GTX 1060 született

2018. január 03. - annyi amennyi

Ez már a negyedik variáció.

gtx 1060 5g nvidia china

Tovább nyújtja a Pascal architektúra életciklusát az NVIDIA, ezúttal a középkategóriában futó GP106-os grafikus chipet vette kezelésbe. A GPU bár messze nem a legösszetettebb lapka a piacon, azonban úgy fest, mostanra kellő mennyiségű sérült chip jött össze ahhoz, hogy egy új modell alapja legyen. Így született meg az 5 GB VRAM-mal szerelt GeForce GTX 1060, mely azokat a grafikus processzorokat alkalmazza, ahol memóriarendszere nem sikerült tökéletesre. A kártya így már nem 192, hanem 160 bites adatsínt kínál, ezzel párhuzamosan a raszterizáló egységek száma 48-ról 40-re esett. A GDDR5-ös memóriák változatlanul 8000 MHz-en ketyegnek, így a sávszélesség drasztikus mértékben nem csökkent, a GPU egyéb paraméterei pedig a nagytesót követik, azaz összességében egy kellemes megoldásról van szó – véleményünk szerint a sebesség érdemben nem marad el a nagyobb verziótól.

A GeForce GTX 1060 5 GB elsősorban a kínai piacot célozza meg, ennek ellenére komoly esély van rá, hogy hozzánk is eljut, hiszen például a Gigabyte a napokban jelentette be, hogy máris felvette az új modellt a kínálatába. A termék egy megfelelő árazással érdekes alternatíva lehet, az ígéretek szerint az energiahatékonyságára nem lesz panasz – a kínai piacon ennek komoly súlya van.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2413546549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása