Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Most már ne vegyél SSD-t!

2017. december 20. - annyi amennyi

Ezért a tippért még hálásak lesztek.

nand flash 1

A témában jól értesült DigiTimes a napokban közölte, hogy 2018 első negyedévében a 3D NAND flash lapkák kihozatala érdemben javulni fog, így az átlagos eladási árak (ASP) végre csökkenő pályára állhatnak. A kereslet és a kínálat törvényszerűségei miatt – legalábbis jóhiszeműen ezt feltételezzük – az év utolsó heteiben még nem várhatunk áresést, de legkésőbb jövő tavasszal már bizonyára kellemes(ebb) árcímkéket látunk az SSD meghajtókon, illetve változó mértékben azokon az eszközökön, melyek NAND flash lapkákat alkalmaznak (például: okostelefon, tablet).

Ezek a fejlemények természetesen bizakodással töltik el a piac „másodvonalbeli” szereplőit, az Orient Semiconductor Electronics a nyereséges üzemeltetés visszatérésében reménykedik, jelenleg ugyanis az EMS (elektronikai gyártási szolgáltatások) üzletág teszi lehetővé számukra, hogy lépést tudjanak tartani a nagyobb piaci szereplőkkel. Ezzel szemben a Powertech Technology (PTI) és a ChipMOS Technologies (a NAND flash-piac két nagyobb tagja) már nem ilyen bizakodó, igaz, őket most inkább Micron gyártókapacitása hátráltatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr3713515069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása