Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Van egy ötletünk a memóriagondok orvoslására!

2017. november 27. - annyi amennyi

Mostanra bizonyára már mindenki észrevette, hogy a RAM-ok micsoda dráguláson mentek keresztül.

sandisk cz73 ultra flair usb 3 0 usb flash drive

A különböző webáruházak árlistáit böngészve felháborodással konstatálhatjuk, hogy a memóriagyártók alaposan kitoltak velünk. A helyzetre való tekintettel egyelőre a kivárást tudjuk javasolni, de ezenfelül van még egy ötletünk, javaslatunk, mely némiképp a segítségünkre lehet.

A nem túl jó emlékű Windows Vistában jelent meg az úgynevezett Readyboost technológia, mely az operációs rendszer fájdalmasan magas rendszerkövetelményeit volt hivatott kozmetikázni. A megoldás lényege, hogy a flash meghajtó bizonyos technikai előnyeit kiaknázza – ilyen például a kedvező elérési idő az apró fájloknál –, ezzel javítva az adott konfiguráció sebességét. A Readyboost pozitív hatásaira akkortájt a PROHARDVER! is rávilágított, méréseik alapján az eljárás kifejezetten kedvező képet nyújt, amikor a RAM mérete szűkösnek bizonyul – tehát bizonyos mértékben tehermentesíti a memóriát. Itt jön képbe a Sandisk CZ73, a meghajtó ugyanis kellően gyors olvasási sebességre képes, ami kulcsfontosságú a Readyboost esetében – az írási tempó másodlagos. 

SanDisk CZ73 USB 3.0:

  • Kapacitás: 32 GB
  • Olvasási sebesség: 150 MB/s
  • Írási tempó: 15-20 MB/s
  • Szélesség: 13 milliméter
  • Hosszúság: 42 milliméter
  • Prémium minőségű alumínium ház
  • SanDisk Secure Access szoftver (jelszavas adatvédelem 128 bit AES titkosítással)

A javaslatunk tehát az, hogy ha szűkösnek érezzük számítógépünk memóriakapacitását, akkor egy olcsó, de remek olvasási tempót ígérő USB-s meghajtóval próbáljuk ki a Readyboostot. Véleményünk szerint ehhez a fenti alany remek társ lesz, hiszen kellő mértékű kapacitást nyújt, kedvező árfekvésű, a sebessége pedig pont ideális. A termék jelen pillanatban 11,99 dollárért megvehető, ami nagyjából 3000 forintot jelent.

A további részletek itt olvashatóak: SanDisk CZ73 USB 3.0

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2813398423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása