Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Gondolj erre, amikor a magyar netet szidod!

2018. május 22. - annyi amennyi

A Which? angol magazin szerint a szigetország lakói átlagosan fele olyan sebességű internetet kapnak, mint amire előfizettek.

internet_brit_kabel.png

A 235 000 felhasználót érintő, egy évet felölelő felmérés szerint a brit előfizetői átlagsebesség 38 Mbps, csakhogy a tényleges letöltési tempó ezzel szemben alig 19 Mbps. A Which? a látottak alapján nem juthatott más következtetésre, mint hogy a szélessávú internet hozzáférést biztosító szolgáltatók figyelemre méltó módon „trükköznek” a letöltési sebességgel.

which internet felmeres

Persze ellenvélemény is akad; a Cable.co.uk elemzője, név szerint Dan Howdle szerint a felmérés helytelen következtetésre jutott. A szakértő állítja, a Which? nem veszi figyelembe, hogy a Wi-Fi hálózaton lógó eszközök könnyen negatívan befolyásolhatták a számokat. Ráadásul azóta az Ofcom is tesztelte a Virgin 200 Mbps-os tempót kínáló internet szolgáltatását, mely náluk 92%-ban hozta az elméleti sebességet – az ennél a csomagnál elért eredmény sejthetően érdemben befolyásolhatta az összképet.

A napokban induló új hirdetési irányelvek alapján a brit szolgáltatóknak fel kell tüntetniük az átlagos sebességet, másképp komoly szankciókkal, bírságokkal kell számolniuk– ilyen módon tehát remélhetőleg kiderül az igazság.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr1413991872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása