Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Az AdGuard szerint kész aknamező a Chrome Internetes áruház!

2018. április 26. - annyi amennyi

Nagyon jól nézd meg melyik reklám blokkolót telepíted!

google-chrome-attack-835533.jpg

Már eddig is számos példa akadt arra, hogy a Chrome áruházba egy kártékony alkalmazás jutott be. Sajnos most egy komplett listát találtunk ezzel kapcsolatban. A hirdetésblokkolók komoly népszerűségnek örvendenek, ezért gyakran előfordul, hogy a támadók figyelmét is felkeltik. Az ilyen kiterjesztések ráadásul magasabb szintű engedélyekkel futnak (hozzáférés az összes weboldalhoz), ami tovább tudja fokozni a bajt.

fake ad blocker

Az AdGuard (aki maga is hirdetésszűrő) meglepően sok rosszindulatú programot talált az áruházban. Ezek a kiterjesztések pl. hozzáférhetnek a böngészési előzményekhez, majd a begyűjtött adatokat külső szerverekre küldhetik. Itt egy lista azokról, amelyek már nem fognak kárt okozni:

  • AdRemover for Google Chrome (10millió felhasználó)
  • uBlock Plus (8 millió felhasználó)
  • Adblock Pro (2 millió felhasználó)
  • HD for YouTube (400 ezer felhasználó)
  • Webutation (30 ezer felhasználó)

Az AdGuard közleményében arra figyelmeztet, kétszer is gondoljuk meg, hogy melyik bővítményre esik a választásunk. Aki megelégszik az alapszintű szolgáltatásokkal, azoknak jó választás lehet a Chrome beépített hirdetésblokkolója is. Ez nem olyan hatékony, mint egy bővítmény, de garantáltan megbízható.

A fenti kártékony alkalmazások együttesen több mint 20 millió felhasználóhoz jutottak el.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2513871730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása