Mindent kipróbálunk, mindenről elmondjuk a véleményünk.

Gadget és Hardver

Nem kegyelmez a két új mobil Ryzen APU

2017. december 18. - annyi amennyi
Ismét felbukkant az ütős Vega 11 grafikus egység.

ryzen logo

A két új APU a Raven Ridge generáció tagja, a besorolásuk alapján pedig mobil lapkáknak számítanak, bár biztosra vehetjük, hogy az asztali számítógépekbe szánt verziók nagyon hasonló specifikációkkal fognak rendelkezni. A nagyobb teljesítményű variáns a Ryzen 2400G, a chip négy Zen processzormagot és a Vega 11 grafikus megoldást ötvözi. Az órajeleket nem ismerjük, annyi biztos, hogy a chip a Hyper-Threading technológia révén nyolc logikai szálat kínál, a Vega 11 pedig a nevezéktan alapján 704 futószalaggal bír. A gyengébbik típus már mellőzi a többszálúsítás virtualizálását, a GPU is harmatosabb, de az 512 shader remek lehetőséget nyújt a Kaveri generációval történő összevetésre, mivel ott is ennyivel találkozhattunk.
 
AMD Ryzen APU G Series 2400G 2200G
 
Közös pont a 65 wattos fogyasztási keret – 35 wattos verzió is lesz –, többek közt emiatt gondoljuk azt, hogy a két újdonság pontos képet ad majd az asztali példányok képességeiről, lehetőségeiről. A nagyobb kérdőjel a Vega térfelén van, a chip másik oldala jó közelítéssel a Ryzen 1200 és az 1400 megfelelője lesz – ez már az előző széria zászlóshajóját, az FX 8350 szintjét nyaldossa. A korábbi „hagyományok” ugyanakkor a Zen architektúra ellenére is megmaradnak, a processzormagok ismét nem tudják túllépni az Intel Core i3 tempóját, csak az IGP csap keményen az asztalra, az viszont elég kíméletlenül. A Vega dolgát mellesleg az is segíti, hogy az Intel Skylake óta lényegében megállt az addig szépen ívelő IGP-fejlődés.
További híreink:
.

A bejegyzés trackback címe:

https://gadget-hardver.blog.hu/api/trackback/id/tr2713510127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása